fbpx

Airco

Op zoek naar een efficiënte manier om je huis te verkoelen? Dan is airconditioning de ideale oplossing. Deze rendement toestellen zijn energiezuinig en maken grotendeels van de buitenlucht om hun energie te produceren.

Naast de verkoelende werking bieden ze de mogelijkheid de woning energiezuinig te verwarmen. Dit met hetzelfde toestel en dezelfde investering. Als je het ons vraagt, een win-win situatie voor wie op zoek is naar hernieuwbare energieoplossingen voor zijn woning.

Deze installatie is daarnaast ook op te wekken met de energie van je zonnepanelen. Zo geniet je binnenkort de hele zomer lang van het hoogste comfort met economische voorzieningen.

Wat is het verschil nu tussen een airco en een lucht/lucht warmtepomp?

Een airconditioning, ook wel bekend als een airco, is een toestel dat ontworpen is om warmte uit een ruimte te onttrekken zodat de ruimte afkoelt. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een koelcircuit. De warme lucht wordt opgenomen en door een koelproces wordt de warme lucht teruggevoegd als koude lucht. Airconditionings gaan zich vooral focussen op het koel houden van de ruimtes tijdens warme dagen. Met een airco in huis zorg je voor een constant aangenaam klimaat.

Wist je dat airco’s die enkel koelen niet meer worden geïnstalleerd? Dit omdat er voor dezelfde investeringsprijs een toestel is ontworpen dat zowel de koelte bewaart als de warmte in huis brengt. Vandaar dat de populariteit omtrent de lucht/lucht warmtepompen in stijgende lijn gaat.

Energie-efficiënt

Warmtepompen zijn energiezuinig. Dit omdat ze geen warmte produceren, maar enkel verplaatsen. Hierdoor besparen ze op je energierekening in vergelijking met de traditionele verwarmingssystemen.

Koelcapaciteit

Lucht/lucht warmtepomp: het beste van twee werelden in één toestel.

Dubbel genieten

Profiteer van een perfect binnenklimaat ongeacht het seizoen.

Maximaal comfort

In plaats van aparte airconditioning- en verwarmingssystemen te installeren, biedt een lucht/lucht warmtepomp beide functies in één toestel.

Twee voor de prijs van één

Slecht eenzelfde installatie voor een perfect binnenklimaat zowel in de zomer als in de winter.

Belangrijke specificaties om rekening mee te houden bij de installatie van jouw airco.

Koel-en verwarmingscapaciteit: onze experts controleren steeds welke warmtepomp beschikt over voldoende vermogen om je ruimte optimaal te koelen en te verwarmen.

Energie-efficiëntieklasse: onze airco-systemen beschikken over een hoogrendements energielabel en komen in aanmerking voor beschikbare premies van de overheid.

Geluidsniveau: we selecteren zorgvuldig onze airco merken en controleren voortdurend het geluidsniveau van de toestellen.

Type airco: afhankelijk van de wensen en behoeften van onze klanten adviseren onze experts steeds de meest passende installatie op maat van de woning.

Voordelen van een airco

Temperatuurregeling: Een airco zorgt voor een comfortabele binnentemperatuur, ongeacht hoe warm het buiten is. Dit is vooral belangrijk tijdens hete zomers, omdat het je in staat stelt om te ontspannen, slapen en werken zonder oververhit te raken.

Vochtregulatie: Airconditioners helpen ook bij het verminderen van de luchtvochtigheid in huis. Dit kan helpen om schimmelgroei en allergenen te verminderen, waardoor de luchtkwaliteit wordt verbeterd.

Betere luchtkwaliteit: Veel airco-systemen zijn voorzien van luchtfilters die pollen, stof en andere allergenen uit de lucht kunnen verwijderen. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Verbeterde slaap: Een koele en comfortabele slaapomgeving is essentieel voor een goede nachtrust. Airconditioning kan helpen om de slaapkamer op de ideale temperatuur te houden, wat kan leiden tot een betere slaapkwaliteit.

Verhoogde productiviteit: In een koele omgeving kunnen mensen zich over het algemeen beter concentreren en productiever zijn. Dit is vooral relevant voor thuiswerkers of mensen die studeren.

Bescherming van elektronica: Hoge temperaturen en vochtigheid kunnen schadelijk zijn voor elektronische apparaten. Airconditioning kan helpen om een stabiele omgeving te behouden en de levensduur van je elektronica te verlengen.

Comfort voor gasten: Als je gasten ontvangt, draagt een comfortabele temperatuur bij aan een positieve ervaring. Of het nu gaat om familiebijeenkomsten of sociale evenementen, een aangename omgeving zal de algehele sfeer verbeteren.

Verhoogde woningwaarde: Het hebben van een centraal airconditioningsysteem kan de waarde van je huis verhogen, omdat het als een aantrekkelijke eigenschap wordt beschouwd, vooral in gebieden met extreme temperaturen.

Flexibele verwarming opties: Veel moderne aircosystemen hebben omkeerbare warmtepompen, waardoor ze in de winter als verwarmingssysteem kunnen worden gebruikt. Dit kan helpen om je energiekosten in evenwicht te houden.

Neem gerust contact met ons op!

Verlangend naar meer informatie omtrent airco’s, warmtepompen of ben je benieuwd naar de ideale oplossing voor jouw woning? Aarzel zeker niet om contact op te nemen met onze experts!